Soteskanje

Raziskujte skrite soteske, spuščajte se in skačite čez slapove. Ponujamo vse od lahkih družinskih izletov do tistih težjih ki so primerni za bolj izkušene. Izbirate lahko med soteskami Sušec, Fratarica in Predelica v Bovcu ter med sotesko Grmečice on Jerečicw v Bohinju.

Canyoning vključuje plavanje, skakanje v tolmune in spuščanje po vrvi. Za canyoning izlet potrebujete le kopalke, brisačo in majico. Inštruktorji soteskanja bodo za vas izbrali primerno neoprensko obleko, neoprenske čevlje in rešilne jopiče.
S kombijem vas bomo odpeljali na vstopno mesto soteskanja in vas po končanem izletu pripeljali nazaj tja, kjer smo vas pobrali.

 

Soteskanje v Bohinju

Soteskanje v Grmečici je precej pustolovski in drzen. Za premagovanje slapov bomo uporabljali vrv, najbolj pogumni pa se bodo lahko odločili za skok čez 8m visok slap v naravni tolmun.
Soteska Jerečice vključuje veliko naravnih toboganov in spustov. Na posameznih preskokih potrebujemo tudi vrv za spuščanje po slapovih.
Soteska je za obisk primerna tudi ob deževnih dneh, saj pretok vode ni velik.
Jerečica
Težavnost: srednja
60 eur
aktivnost traja 3-5  ur
Grmečica
Težavnost: srednja
60 eur
aktivnost traja 3-5  ur

 

Soteskanje v Bovcu

Soteska Sušca – naravni vodni park pod vznožjem Stola. Najlepši, najtoplejši, najpopularnejši in najbolj moker kanjon, ki ga krasijo visoki skoki in čudoviti spusti in minimalna uporaba vrvi. Sušec je še posebej primeren za začetnike in otroke. Lahko dostopen.
Soteska Fratarice se zažira globoko v skalo Loške stene. Stena nad travnikom je  zelo razgibana z veliko skoki, spusti in krajpimi ter daljšimi stenami. Zelo pomemben je ekipni duh.
Soteska Predelica se nahaja pod prelazom Predel. Na meji z Italijo nas kristalno čist potoček vodi na nepozabno pustolovščino. Pozimi predstavlja raj za plezalce; poleti pa lahko skačemo in se spuščamo po njenih brzicah. Čudoviti razgledi na Loško steno , zeleni tolmuni in raznolike brzice so res nekaj posebnega. Zgornji del Predalice je primeren tako za začetnike kot tudi tiste, ki želijo nekaj več.
Če se sprehodimo mimo vrta Balvanov pridemo do spodnje Predalice. Na začetku stoletja se je ogromen plaz blata in kamenja spustil iz Mangarta in za sabo pustil dolg pas upostošene sivine. V spodnjem delu pa pogosto naletimo na previsne slapove, ki ponujajo pravi vodni užitek. Za konec pa vas čaka še 40 metrov visok slap na to, pa se peš odpravimo proti vasici Log pod Mangartom. Spodnja predalica je najbolj primerna za tiste bolj izkušene.
Sušec
Težavnost: lahka
55 eur
aktivnost traja okoli 2 ure
Fratarica
Težavnost: srednja
89 eur
aktivnost traja 4-5  ur
Predalica
Težavnost: srednja
89 eur
aktivnost traja 4-5 ur
Zbirno mesto
Pisarna na Bledu ali v Bovcu
Število udeležencev
Minimalno dve osebi
Cena vključuje
vso opremo(neoprene, čelada in vsa plezalna oprema)
Oprema, ki jo priskrbimo mi
neoprene, čelada in vsa plezalna oprema.
Oprema, ki jo priskrbite vi
kopalke, brisača in kratka majica
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok