Polet z balonom

Polet z balonom nad Bledom ali Ljubljano!

Panoramski poleti z balonom nad Bledom ali Ljubljano z okolico ponujajo edinstveno izkušnjo. Polet je miren, smer pa je odvisna od vetra. Pred poletom si boste ogledali pripravo balona, po pristanku pa vas čaka balonarski krst in tradicionalna Blejska kremna rezina. Poleti pa so mogoči v vseh letnih časih. Letimo z Balonarskim centrom Barje, ki vsako leto popelje  med oblake veliko domačih gostov in gostov iz tujine. Naša največja kvaliteta je strokovnost, varnost, prijaznost, toplina in ustrežljivost do gostov.

Za vas skrbi prijazna in strokovna  ekipa  dveh izkušenih pilotov in fantov »zemeljske ekipe«, ki nas spremlja. Ponosni smo, da gostje odhajajo zadovoljni, srečni in polni nepozabnih občutkov.

Poletzbalonom6

VREMENSKI POGOJI
Primerno vreme za polet je tako ,da ni padavin, megle, ali premočnega vetra pri tleh. Odločitev sprejme pilot, ki je odgovoren za vašo varnost in dobro počutje
ZBIRALIŠČE
Ob dogovorjeni uri (zjutraj ali popoldne) se dobimo na zbirališču, kjer bo pilot izmeril smer in hitrost vetra in se glede na to odločil, na katero vzletišče Vas bomo odpeljali. Če bo možno bomo upoštevali vaše želje.
POLET
Vzletišč za naše polete, glede na smer vetra tisti dan je več. Vzletno mesto se določi glede na smer in hitrost vetra, ker balon potuje le z vetrom. Po prihodu na vzletišče zemeljska ekipa postavi balon v približno 15-20 minutah. Nato se vkrcate in pilot vas popelje v višave in nepozabne trenutke. Polet traja vsaj uro do uro in pol, nato pristanemo na primernem mestu. Zemeljska ekipa vas ves čas spremlja po zemlji in po pristanku tudi pospravi balon brez pomoči gostov.
PO POLETU – ZAKLJUČEK
Ko je balon pospravljen, pride na vrsto tradicionalni obred »balonarski krst«. Če izpolnite vse potrebne pogoje, ste imenovani za plemenitega barona ali baroneso, ime pa dobite po kraju pristanka. Nato se vrnemo do zbirališča, kjer pokramljamo o poletu, ob kavici in če ste leteli nad Bledom prejmete Blejsko kremno rezino zastonj. Za slovo pa vam pilot napiše in podeli diplomo, s katero dokazujete pridobljeni častni in plemeniti naziv Barona ali Baronese

 

Polet nad Bledom
190 eur na osebo
Polet nad Ljubljano
170 eur na osebo
Za polet izven urnika poletov in za polet za eno osebo vam zaračunamo dodatnih 40 eur/osebo. Za skupine nad 8 oseb priznamo 10% popust. Otroci do 12 let v spremstvo staršev imajo 15% popust.

 

Celotna dogodivščina traja 4-5 ur
Nad Bledom letimo ob torkih, četrtkih in sobotah
Nas Ljubljano letimo ob sredah, petkih in nedeljah
Odločitve o vzletni točki in poteku poleta sprejema izključno pilot sam.
Jutranju polet se običajno začne ob 6.00
Če letite nad Bledom ob koncu poleta dobite Blejsko kremno rezino zastonj
Dobimo se na v naprej določeni lokaciji
OBLAČILA ZA POLET
Priporočljiva obleka in obutev je taka, kot bi šli v hribe v enakem vremenu. Priporočamo TOPLE ČEVLJE (ski-boots), toplo bundo, rokavice, kapo, šal, sončna očala ipd. Temperature na višinah, kjer leti balon (2500 m – 4000 m), so  nižje, kot smo jih vajeni na tleh. Vetra pri potovanju z balonom ni čutiti, saj se premikamo skupaj z zrakom oziroma vetrom.

 

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok