Jamski kajak

Če si želite raziskovanja podzemnih labirintov je kajak na podzemnem jezeru zagotovo ena unikatnejših dogodivščin, ki vas bo pustila odprtih ust. Tih svet raznolikih skalnatih skulptur, ki so jih skozi stoletja oblikovali rudarji vas bo zagotovo navdušil. Čista voda, čarobne jame in mir vam zagotovo obljubljajo nepozabno izkušnjo.

 

 

Kratek opis:
Pot podzemne avanture se prične pred rudarskim muzejem na Glančniku v Mežici. Z jamskim vlakom se boste peljali po 3,5 km dolgem Glančnik rovu do Unionskega vpadnika. Od tod se boste peš spustili, 95m po stopnicah do nivoja vode. Pred vstopom v vodo boste dobili potrebno zaščitno opremo nato pa se spustite v rov zalit z vodo, v katerem že čakajo posebni kajaki za tri osebe. Z vodnikom se odpravite po manjši podzemni reki do jezerc skoraj 700m pod površjem zemlje, kjer se nadaljuje čarobna vožnja. Obiskovalci lahko sami veslajo po mirni in čisti vodi, ter raziskujejo podzemni labirint, zalite rove in odkope, na koncu pa se skozi ozek rov in čez manjšo brzico odpeljejo nazaj do izhodišča.
Po končani vožnji s čolni se boste peš odpravili preko opuščenih jamskih delovišč, do postajališča jamskega vlaka. Med potjo pa vam bo vodnik s pripovedmi pričaral dneve, ko v rudniku ni vladala tišina, ampak so v njem z orodjem in stroji delali številni rudarji.
Po pravi knapovški malici se na to z  vlakom odpeljete iz rudnika, kjer si v rudarskem muzeju lahko ogledate še številne zanimive zbirke. Le te pričajo o delu in življenju rudarjev v osrčju gore Pece, o njihovem vsakdanjem življenju na površini, kakor tudi o rudah in mineralih, krasnih stvaritvah narave.

 

Cena
99€ na osebo

 

Zbirno mesto
dobimo se na v naprej določeni lokaciji
Število udeležencev v skupini
minimalno število oseb je 4. (če ste posameznik ne skrbite saj bomo mi oblikovali skupino za vas)
Dolžina
4. ure v jami; vse skupaj z prevozom okoli 10. ur
Težavnost
primerno za vsakogar (starostna meja je 10 let)
Cena vključuje
kajakaško opremo (kajak, rudarsko čelado z lučko, veslo, rešilni jopič. vetrovko, neoprenske škornje),
Oprema, ki jo potrebujete 
primerna oblačila in obutev (povprečna temperatura v jami je 10°C)

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok