Jahanje

 

Jahanje čez drn in strn po prečudoviti naravi Triglavskega Narodnega Parka, družbi izkušenega vodnika in prelepih belih konj – Lipicancev.

Okolica Bleda,Pokljuka,čudovita dolina Radovne in celoten vzhodni del Triglavskega narodnega parka ponuja odlične terene za začetnike in za izkušene jahače. Z našimi prijaznimi in šolanimi konji gredo lahko tudi začetniki, po uvodnem uvajanju v meneži, jahati v naravo.
Ture z našim izkušenim vodnikom so raznolike, od kratkih vzponov na manjše hribe (Senožeta),z najlepšimi razgledi po okoliških dolinah, odkrivanja najlepših gozdnih stezic, pa do celodnevnega jahanja po neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka, z obiskom katere od tipičnih gorenjskih kmetij in pokušino lokalnih dobrot.

Horse-riding-at-Lake-Bohinj-wow1

TOP PONUDBA! Doživite izlet svojega živjenja…Vožnja s kmečkim vozom “lojtrnikom” !

Z »lojtrnikom« vas bomo popeljali na poldnevni izlet po dolini Radovne,ki se v večjem delu nahaja v neokrnjeni naravi TNPja. Na poti boste doživeli čarobnost ene najlepših dolin v Sloveniji ,si pogledali nekaj znamenitosti ob poti in se v domači kmečki gostilni do sitega najedli lokalnih domačih specialitet.
Čaka vas tudi presenečenje!
Tura 2 uri                 
1 do 4 osebe
za začetnike in izkušene
45 eur*/osebo
Tura 4 ure                
1 do 4 osebe
za izkušene
90 eur*/osebo
Tura 6-7 ur              
1 do 4 osebe
za zelo izkušene
120 eur*/osebo
Top tura 5-6 ur      
1 do 4 osebe
za vesele ljudi
39 eur*/osebo
Terensko jahanje je možno v vseh letnih časih.
Vse ture so vodene. Oprema in vodič sta pri vseh izletih vključena v ceno*.
Dobimo se na v naprej dogovorjeni lokaciji.
Na lojtrniku* lahko peljemo maksimalno pet odraslih oseb in dva otroka (otrok do petega leta ima zastonj). Za večje skupine oziroma tiste, ki imajo rade več prostora pa lahko dodamo še “zapravljivčka”. Malica na kmetiji je vključena v ceno.
Kaj je Lojtrnik?
Voz lojtrnik je bil velik kmečki voz. Rekli so mu tudi voz za mrvo. Z njim so prevažali steljo, koruzo, žito, seno… Služil je tudi za delo v gozdovih, saj so z njim prevažali hlodovino, le da so mu takrat odvzeli stranice – lojtre. Čeprav je bil to velik voz, so ga v predvojnem času uporabljali za prevoz ljudi. Z njim so se vozili na romanja in izlete. Ob takih priložnostih so voz oprali in ga lepo okrasili, predvsem kadar so vozili nevestino balo. Danes takih vozov ne vidimo več, saj so jih zamenjala bolj sodobna prevozna sredstva.

Lojstrnik1

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok